AI is het hoofdthema tijdens de tweede editie van het symposium ICT In Practice van Fontys Hogeschool ICT. Donderdag 21 maart vindt in Natlab Eindhoven de tweede editie plaats van het onderzoekssymposium. Demystifying AI staat deze dag centraal.
Het symposium biedt een platform voor zowel docenten, lectoren, studenten en Partners in Education van FHICT. Daarnaast is er ruimte om diverse projecten en producten te demonstreren.
Demystifying AI
Kunstmatige intelligentie (AI) is niet meer weg te denken bij grote technologische ontwikkelingen. Denk aan intelligente chatbots, spraakgestuurde assistentie, zelfrijdende auto’s, medische (zelf)diagnose, behandelingen en dergelijke. AI stuurt tegenwoordig de digitale transformatie.
Het aanbod varieert van meer dan twintig sprekers tot ruim twintig productdemonstraties en projectpresentaties en drie discussies. Het biedt de bezoeker een unieke gelegenheid om zich te verdiepen in de actuele ontwikkelingen en vooral praktische toepassingen van AI.
Programma
Vanaf 14.30 uur gaan de deuren open van het Natlab. Gerard Schouten (lector Big Data en lector van het jaar 2018) opent om 15.00 uur het symposium. Daarna starten vanaf 15.30 uur drie tracks waarin de ruim twintig sprekers verschillende thema’s binnen AI zullen aansnijden zoals “Value creation with AI”, “Embodied AI”, “Deep learning applications”, “AI for Good” en “Engineering Humanity”.
Daarnaast worden drie discussies georganiseerd met als onderwerp: techniekfilosofie, de FHICT #2023 OPEN UP ambitie en uitdagingen en controversies rondom de AI-hype. Verder is er een doorlopende markt met ruim twintig interessante ICT-projecten en -producten van studenten, docenten, onderzoekers en partnerbedrijven. Hierbij wordt onder de deelnemende studenten de High Tech Award 2019 uitgereikt door Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM). Het symposium wordt om 19.00 uur feestelijk afgesloten met een (netwerk)-borrel. Het gehele programma is hier te bekijken.
Van onderwijs- naar kennisinstelling
IIP richt zich op toegepast ofwel praktijkgericht onderzoek. Het doel hierbij is om dit type onderzoek binnen het domein van ICT te stimuleren. Het symposium neemt hierbij een belangrijke stap om FHICT als kennisinstelling te profileren en kansen te bieden in zowel de Brainport-regio rondom Eindhoven als de Midpoint-omgeving rondom Tilburg.
Aanmelden
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan als bezoeker. Iedereen is van harte welkom, na gratis aanmelding . En, wees er snel bij want vol = vol.