KnowBe4 biedt een gratis tool om zwakke punten in de netwerkbeveiliging te detecteren. Met de oplossing zien security-professionals hun omgeving door de ogen van een hacker.
KnowBe4, aanbieder van security awareness-trainingen en gesimuleerde phishing, introduceert BreachSim. Deze gratis tool stelt IT-securityprofessionals en netwerkbeheerders in staat zwakke punten in hun beveiligingsinfrastructuur bloot te leggen. En het toont het cruciale belang van training van werknemers.
Unieke kwetsbaarheden
De oplossing detecteert hoe gegevens worden geëxfiltreerd. En het helpt de unieke kwetsbaarheden voor elke organisatie in kaart te brengen. Die informatie maakt snel duidelijk welke maatregelen men nodig heeft om de cybersecurity te verbeteren. En hoe een bedrijf werknemers optimaal kan trainen om zo de menselijke firewall van de organisatie te versterken.
BreachSim voert de simulaties uit en levert binnen enkele minuten resultaten terug. De tool is compatibel met Windows 10 of hoger en Windows Server 2016 of hoger en biedt een analyse van mogelijke datalekken en datadiefstal.
“Met BreachSim geven we organisaties de kracht om hun netwerken te bekijken door de ogen van potentiële cybercriminelen”, zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. Door de tool gratis aan te bieden wil de leverancier er naar eigen zeggen voor zorgen dat organisaties van elke omvang kunnen profiteren van deze proactieve beveiligingsmaatregelen.
Minder mensgerelateerde risico’s
Door gebruik te maken van BreachSim naast andere security awareness-trainingen kunnen IT-professionals de veiligheid van hun organisaties aanzienlijk versterken. Deze gecombineerde aanpak vermindert de mensgerelateerde risico’s effectief.
Met BreachSim wil KnowBe4 het belang benadrukken van het testen van zelfs de meest volwassen technologieproducten. Ook maakt het bedrijf zo duidelijk hoe essentieel het is om gebruikers training te geven over hoe ze aanvallen op de juiste manier kunnen voorkomen
Daarnaast krijgen beheerders dankzij de tool inzicht in de verschillende manieren waarop kwaadwillenden hun systemen kunnen omzeilen. Beheerders worden zo voorzien van details over exfiltratie en methodologieën die worden gebruikt via beveiligde testbestanden van KnowBe4