Engaige haalde 1 miljoen euro op tijdens een investeringsronde. De in Rotterdam gevestigde AI-startup krijgt de financiering van hoofdinvesteerder Graduate Entrepreneur Fund, Mamadoo Ventures, Keadyn en verschillende angel investeerders.
Dit meldt Emerce. Engaige gebruikt de investering voor het versnellen van de internationale uitrol van het schaalbare automatiseringsplatform voor klantenservice.
Graduate Entrepreneur Fund wordt gefinancierd door ervaren ondernemers uit het Delft en Rotterdam. Het biedt early-stage startups kapitaal en ondersteuning vanuit een uitgebreid netwerk van 175 ervaren ondernemers.
Reasoning systeem
Engaige werd in mei 2023 opgericht door Tijmen van den Elzen. Het bedrijf ontwikkelt AI-gedreven software die klantenserviceteams tot 80% efficiënter kan maken. Geen rule-based chatbot die repetitief klantcontact afwikkelt, maar een systeem dat zelfstandig ingewikkelde interacties kan afhandelen.
De AI-agent van Engaige kan taken van kop tot staart uitvoeren, zoals een refund, of een onderzoek naar een levering. “We hebben een soort reasoning systeem gebouwd dat bovendien in staat is om halverwege het proces ook subvragen te beantwoorden,” legt Van den Elzen uit in een interview met Customerfirst.
Engaige biedt een complete platform-oplossing die ontwikkeld is om verschillende contactkanalen, inclusief chat, Whatsapp en e-mail, te automatiseren. Men richt zich op bedrijven met complexere behoeften, die AI als een belangrijk onderdeel van hun strategie zien.
“Emotioneel-intelligente AI-agent”
Het automatiseringsplatform van Engaige maakt gebruik van Agentic AI en grote taalmodellen, waardoor bedrijven taken kunnen automatiseren zoals het opnieuw verzenden van bestellingen of het informeren van klanten over diverse ontwikkelingen.
Wat er nu staat, is een ‘emotioneel-intelligente AI-agent’ die op een beter niveau functioneert dan een menselijke medewerker, stelt Van den Elzen in het interview. Deze claim wordt kracht bijgezet door de efficiency die Engaige met de oplossing realiseert. Van den Elzen benadrukt dat de oplossing op dit moment werkt met het beste model van OpenAI en daarnaast via API-calls en databases verschillende soorten informatie uit uiteenlopende informatiesystemen haalt: websitecontent, productdata, gegevens uit CRM- of ERP-systemen, kennisbanken, interne documentatie, processtromen, procedures en conversaties.
AI als nieuwe medewerker
“We benaderen onze oplossing als een nieuwe medewerker: we stoppen er alle informatie in die nodig is. Het resultaat is een systeem waarbij het model aan de hand van relevante informatie en relevante processen kan beredeneren wat het moet doen.”